1989-2000

1989-ben a rendszerváltást is kihasználva új lendületet vett missziós munkánk, melyhez Isten külső segítséget is adott külföldi testvérek által és a partnermisszión keresztül, és elindultunk az imaház falain kívül is hirdetni a Jó Hírt. A partnermissziós alkalmak egészhetes evangélizációk voltak, melyek során iskolákba, önkormányzathoz, rendőrséghez, idős otthonokba vittük az evangéliumot. Ettől kezdve látogatja rendszeresen a Gyülekezetünk a szociális otthonokat. Isten iránti hálával emlékezünk vissza Vilmára, Rickyre, Janicere, Wayne Barrettre és sok más testvérre. Gyülekezetünk taglétszáma kilencven fölé emelkedett ebben az időben. Azonban sajnálatos módon ezt követően 14 bemerített fiatal hagyta el Gyülekezetünket a karizmatikus mozgalom térnyerése folytán.

1990 májusában jelent meg először Gyülekezetünk lapja, a „Szentmihályi Hírnök” Reichert György testvér szerkesztésében. A lap nemcsak híradás volt a közösségünk számára, hanem sok kincs őrzője az elköltözött és még élő testvérek életéből felvillantva, hogy Istenünk milyen hatalmasan tud munkálkodni az övéi között. A sok-sok példa közül elég, ha csak az „Én történetem” rovatban Fülöp testvérről, Kalkó néniről, Kübler testvérről, Szabó néniről megjelent írásokra gondolunk.

Az 1990-es évek elején nagy élményt és lelki feltöltődést jelentett Gyülekezetünk számára a komolyzenét játszó testvérek megtérése és szolgálata, melyben eszközként Illési Erika hegedűművészt használta Istenünk.

1993-tól 2002. augusztusig ifjú Szilágyi Sándor testvér volt a Gyülekezet lelkipásztora. Ezen időszakban kezdődött el missziós céllal az úgynevezett ruhaakció, valamint a „mindenki karácsonya”, a focimisszió, és folytatódott a szociális otthonok rendszeres látogatása.

1996-ban megalakult a Rákosszentmihályi Harangzenekar Szilágyiné Mátyus Elvira vezetésével. A harangzenekar száznál is több alkalommal vállalt külső szolgálatot nemcsak templomokban és imaházakban, hanem kultúrházakban, színházakban, sportcsarnokokban, bevásárlóközpontokban, menedékszálláson, idősek otthonaiban Budapesten, vidéken és a határon túl is. A harangzenekar játékának CD-felvételét és kiadását az amerikai hunstwillei Gyülekezet adományával valósítottuk meg.

1998-ban imaházunk udvarát parkosítottuk, majd 1999-ben az új utcai kerítés megépítésével mintegy kinyitottuk az utcára.